Doe mee met onze campagne!

Geachte buren en sympathisanten,

Zoals jullie wellicht weten wordt de woongroep Linnaeusstraat 70/72 bedreigd met ontruiming voor leegstand. Dit zullen wij aanvechten in een kortgeding tegen de staat op 29 september. Daarnaast voeren wij een bredere campagne in onze buurt en daarom ook bij het stadsdeel.

De woningen Linnaeusstraat 70I, II, III – 72II hebben langer dan vijf jaar leeg gestaan vooraleer wij er onze intrek namen. Ook nu lijkt de eigenaar nog steeds geen plannen te hebben om de woningen structureel in gebruik te nemen. Vanaf 1 oktober 2011 zal in deze buurt, de nieuwe wet van Piet Hein Donner al van kracht gaan. In Amsterdam zullen er 75000 huizen worden geliberaliseerd na leegkomst.

De bewonersgroep in de Linnaeusstraat 70/72 wil de panden terug in de sociale huur brengen en zo de speculatie met deze huizen tegengaan  in tijden waar mensen die het minder ruim hebben, de riem weer een gaatje strakker moeten trekken.

Om ons te steunen in onze strijd kan je een brief schrijven naar de deelraadsleden in Oost. Klik hier voor een voorbeeldbrief of ga zelf aan het schrijven. Idee is om de brieven eerst te verzamelen in de Linnaeusstraat zodat we ze samen kunnen overhandigen op 27 septemeber om 7.30pm tijdens de deelraad in het stadsdeelkantoor Oost.

Graag zien we u ook bij het stadsdeel op 27 september om de openbare vergadering bij te wonen en zo U steun te betuigen.

Vriendelijke groet,
Woongroep Linnaeusstraat 70-72

Adres van het stadsdeel Oost:
Oranje-Vrijstaatplein 2
1093 NG Amsterdam

De afbraak van sociale huur moet aan banden worden gelegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>