Buurtbrief 1

Geachte bewoners van de Linnaeusstraat e.o.

16 augustus 2009

Met deze brief willen wij u informeren dat wij een aantal langdurig leegstaande etages aan de Linnaeusstraat 70-72 in gebruik hebben genomen.

De eigenaar heeft het dubbelpand sinds 1988 in bezit. In 1991 heeft hij van de gemeente nog een subsidie gekregen van drie ton voor het opknappen van vijf huurwoningen in het complex. De eigenaar heeft echter geen plannen de woningen te blijven verhuren. Er zijn nog maar twee huurders over in de panden. De andere drie woningen staan al langere tijd leeg.

Dezelfde gemeente heeft echter in 2005 een splitsingsvergunning verleend voor de panden. Zelfs dan is de eigenaar nog niet hard bezig de lege etages verkoop klaar te maken. Niet ondenkbaar is dat hij liever wacht tot de panden geheel leeg zijn en neemt hij in de tussentijd de leegstand en de druk die dat op de huurders zet op de koop toe.

Gezien de schaarste had de eigenaar de woningen bewoond moeten laten worden. Dat het gesplitste woningen zijn doet daar niet aan af. De gemeente had hierop toe moeten zien. Dat de woningen toch leegstaan is wat ons betreft niet goed te praten.

Hoe dan ook is er sprake van leegstand, en ook al onderneemt de gemeente niets: wij zijn van plan hier voorlopig te gaan wonen.

Wij bieden u graag een kop thee aan en horen daarbij graag uw mening!

Met vriendelijke groet,
namens de bewonersgroep

Email: linnaeus@squat.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>