Dit loopt de spuigaten uit!


Tijdens de deelraadsvergadering van stadsdeel Oost hebben de bewoners van Linnaeusstraat 70 I, II, III en 72-II een maquette aangeboden aan wethouder Reuten (portefeuille Wonen, Grote projecten, Ruimtelijke ontwikkeling en Stedelijke vernieuwing). Op de maquette zijn 75 brieven te zien die, gevouwen in de vorm van huisjes, als zinkende schepen in het water terechtkomen. Het staat symbool voor de 75.000 sociale huurhuizen die Amsterdam zal verliezen als gevolg van een huurmaatregel die minister Donner invoert per 1 oktober.

 

Daarnaast hebben wij talloze brieven overhandigd aan de wethouder, getekend door bezorgde buurtbewoners.

Woningen in tien schaarsteregio’s krijgen vanaf 1 oktober 15 of 25 punten extra binnen het woningwaarderingstelsel. Hierdoor zullen alleen al in Amsterdam 75.000 huizen boven de sociale huurgrens komen. Deze regeling geldt voor nieuwe huurcontracten en zal er dus voor zorgen dat bestaande huurders niet meer kunnen verhuizen — vergelijkbare woonruimte wordt onbetaalbaar! De doorstroming komt tot stilstand, waardoor startende huurders het nóg veel moeilijker krijgen om betaalbare woonruimte te vinden.

Als kapitein hopen wij dat wethouder Reuten het aandurft het roer om te gooien en een andere koers te varen in Stadsdeel Oost en alles op alles gaat zetten om zoveel mogelijk woningen in de sociale verhuur te houden. Het is tijd dat alle zeilen worden bijgezet en er eindelijk beleid gevoerd gaat worden daar waar het kan, zodat dit schip niet met man en huis vergaat!

We hebben veel steun gekregen van de mensen die samen met ons naar het stadsdeel zijn gekomen. Als u uw solidariteit ook wilt tonen, kom dan op 29 september om 14:30 naar Parnassusweg 220 om ons te steunen in onze strijd tijdens onze rechtszaak tegen de dreigende ontruiming van Linnaeusstraat 70-I, II, III en 72-II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>