Deelraad Oost wil dat centrale stad zorgt dat Linnaeusstraat verhuurd wordt

Op 27 september 2010 werd in de deelraadsvergadering in Amsterdam Oost een motie aangenomen betreffende de Linnaeusstraat 70-72 waarin “het dagelijks bestuur wordt opgedragen Bij Dienst Wonen Zorg en Samenleving aan te dringen op handhaving van de regionale huisvestingsmaatregel.” De dienst is belast met handhaving in dergelijke zaken en wordt dan ook verzocht hun taak uit te voeren om zo de eigenaar van de panden tot verhuur aan te zetten.

Van de zes woonetages die de eigenaar alleen al op de Linnaeusstraat 70-72 bezit, wordt er maar één verhuurd. Sinds een jaar zit er anti-kraak op een andere etage. De overige vier etages werden op 16 augustus 2009 in gebruik genomen door de woongroep na jarenlange leegstand. De huidige woongroep deed doorheen de jaren meermaals een aanbod om de panden te kunnen huren of naar een andere oplossing te zoeken, maar de eigenaar hield het been stijf. Tijdens de rechtzaak die de woongroep voerde op 29 september jongsleden bleek dat de eigenaar nog steeds geen geloofwaardige plannen kan neerleggen om de woningen structureel van gebruik te voorzien.

Met het aannemen van de motie door de deelraad Oost wordt de woongroep in hun aanklacht tegen de leegstand van deze woningen gesteund.

Lees hier de motie: 155. motie Linnaeusstraat 70-72 SP – aangenomen kopie 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>